12 kis tároló az otthonodba, amit saját kezűleg is elkészíthetsz

Ingatlantájoló.hu 2019.06.08 14:51:24

Tárolóhelyből soha nem elég, ennek ellenére nem sokan rendelkeznek praktikusan kialakított beépített szekrényekkel, amelyek megkönnyítik a tárolást. Nem kell azonban feltétlenül rögtön asztalost hívnunk, vagy új bútorokat vásárolnunk ahhoz, hogy otthonunkban praktikusabbá tegyük tárolást.


 

Sok olyan kiegészítő tároló van, amit saját kezűleg is elkészíthetünk, vagy kisebb összegből is megvásárolhatunk. Ezekből mutatunk most 12-őt.

Kihúzhatós tároló a hűtő mellé

Szinte majdnem mindenkinél, akinek nem beépített hűtője van, van egy kis rés a hűtő és a fal között. Ide az ügyesebbek akár saját kezűleg is elkészíthetnek egy ilyen tárolót, amihez semmi másra nem lesz szükség, mint némi faanyagra vagy bútorlapra, görgőkre, fogantyúra és egy kis festékre.

Egyszerűen elkészíthető cipőtároló

Egy átlag előszobába, nem lehet annyi cipősszekrényt elhelyezni, amennyibe egy család összes cipője elférne, ezért általában mindenki csak a szezonális darabokat tárolja itt. Egy ilyen PVC csövekből készült cipőtárolóban azonban sok cipőt tárolhatunk kis helyen, ráadásul az elkészítése sem ördöngösség.

Szereljünk polcot az ajtó fölé

Ha nincs nagy belmagasságunk, az ajtó fölött akkor is van annyi hely, hogy oda polcot szereljünk. Még jobb egy ajtót körbeölelő polcrendszer, amilyen ebben a váci családi házban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Üvegedények a mosószereknek

A mosószeres, öblítős dobozok, flakonok annyira nem szépek, hogy legszívesebben elzárnánk őket egy szekrénybe, a mosdó alatti szekrényben viszont nem biztos, hogy mindennek akad hely, ezért érdemes átköltöztetni őket egyébként kozmetikai vagy konyhai célra használt üvegedényekbe. A mosókapszulák különösen jól mutatnak bennük, de helyet kaphatnak itt a csipeszek is.

Vegyünk egy ruhaállványt

Nálad is van egy szék, amin a csak 2 órát volt rajtam, egyszer még fel lehet venni ruhák landolnak? Egy gurulós, akasztós ruhaállvány, egy szobainas vagy még egy falnak támasztott létra is jó szolgálatot tehet, hogy mindezeket kulturáltan tárold.

Akasztók a takarításhoz szükséges eszközöknek

A sarokba állított partvisok, seprűk mindig felborulnak, a porszívó gégecsövét szinte lehetetlen normálisan tárolni. Szerencsére már gyártanak ezek tárolására alkalmas akasztókat, így ha van egy olyan magas szekrényünk, aminek az oldalára felszerelhetjük, szerencsénk van. Ha nincs, elég találnunk egy üres falat, valamelyik eldugott sarokban.

A falra szerelt bicikli akár a lakás dísze is lehet

A nagy városok lakói közül általában pont azok közlekednek a legtöbbet biciklivel, akik nem családi házban élnek, és lehetőségük sincs arra, hogy a lakásuknak helyet adó társasház kerékpártárolójában biztonságosan tárolják a bringáikat. Így a bicikliket a legtöbb esetben felcipelik akár több emeletnyi magasságban is a lakásba, ahol nehéz nekik helyet találni. Ilyenkor jön ötletként a kerékpárok fali konzolokon történő tárolása, ami akár dekorációnak is beillik.

Hely a kerti szerszámoknak

A kerti szerszámokkal általában ugyanaz a probléma, mint a takarítóeszközökkel, de nekik is beszerezhetünk akasztókat és kampókat, amiket könnyedén felszerelhetünk a garázsban.

Szerezzünk be fiókelválasztókat

A túlzsúfolt fiókokban a legnehezebb megtalálni valamit. Szerencsére ma már nagyon sokféle fiókelosztót lehet kapni, ami méretre igazítható, érdemes venni belőlük néhányat.

Használjuk a régi vödröket, kosarakat, dobozokat, ládákat

Minden háztartásban akadnak ilyenek, és ha sok kell belőlük, akkor egyáltalán nem olcsó újonnan megvásárolni őket. A régiek természetesen nem túl szépek, de egy kis festék mindennel csodát tehet.

Ennek a XII. kerületi lakásnak a nappalijában például a magazinok kaptak helyet egy ládában.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tárolás az ágy alatt

Ha ágyneműtartós az ágyunk, oda is rengeteg mindent tehetünk, ha egyébként nem használjuk ki ágyneművel. De ha nincs ágyneműtartónk, akkor érdemes gurulós ágy alatti tárolókat beszereznünk, amit nem csak ágynemű tárolására használhatunk.

Használjuk fel a régi konzervdobozokat

Régi konzervdobozokban sok mindent tárolhatunk, akár fűszernövényeket is ültethetünk beléjük. Ha nem túl szépek, le is festhetjük őket.

Külföldi képek forrása: housebeautiful.com

 

Hozzászólások