7 ötlet az első otthonodba

Ingatlantájoló.hu 2019.01.18 14:55:12

Nem könnyű a fiataloknak megvásárolni első lakásukat, és ha szülői segítséggel, hitellel végre sikerül is, a berendezésre már jóformán semmi sem marad.


 

Ezért nem véletlen, hogy a legtöbb első lakás, leginkább egy kollégiumi szobára hasonlít, de nem kell, hogy ez feltétlenül így legyen. Néhány filléres ötlettel bármelyik lakást otthonná lehet varázsolni, ezekből mutatunk most 7-et.

Töltsd meg a teret növényekkel!

A szobanövények nem kerülnek sokba, ellenben nagyon dekoratívak. Aki nem ért hozzájuk, vagy mindig elfelejti őket locsolni, szerezzen be néhány strapabíróbb darabot, például pozsgás növényeket, kaktuszokat, filodendront vagy agglegénypálmát.

Otthonos lakás sok zöld növénnyel a XVIII. kerületben

Még több képért kattintson a fotóra!

Vegyél egy tálcát a dohányzóasztalra!

Egy tálca a dohányzóasztalon nemcsak jól mutat, hanem hasznos is. Rátehetjük a könyveket, újságokat, távirányítókat, és tegyünk rá néhány poháralátétet és valami dísztárgyat vagy egy vázában virágot is. Az egészben az a legjobb, hogy így a dohányzóasztal sokkal rendezettebbnek tűnik majd, és az egészet egy mozdulattal arrébb tehetjük, ha le szeretnénk pakolni az asztalról.

Kép forrása: homedit.com

Ne csak könyv legyen a könyvespolcon!

A könyv már önmagában is öltözteti a lakást, de jó, ha nem csak könyvek, hanem néhány dísztárgy is helyet kap a könyvespolcon. A könyveket tehetjük állítva és fektetve is, az albumokat úgy, hogy látszódjon a borítójuk, és választhatunk néhány mutatós könyvtámaszt is.

Kép forrása: 3dexport.com

Vegyél néhány lámpát!

Oké, hogy a mennyezetre vettél néhány olcsóbb lámpaburát, és hogy az íróasztalodon és az ágyad mellet is van egy-egy olvasólámpa, de vegyél még néhány asztali vagy állólámpát, akár használtat is, amit könnyen lefesthetsz vagy felújíthatsz. Meglátod, hangulatosabb lesz tőlük a lakás, akárcsak ez a szép otthon a VII. kerületben.

Még több képért kattintson a fotóra!

Öltöztesd fel a szobát díszpárnákkal!

Egy régi kanapét, vagy egy unalmas szobát remekül fel lehet dobni néhány díszpárnával. Válassz egymáshoz illő darabokat, vagy akár teljesen különbözőeket, ha az eklektikus stílust kedveled.

Ennek a debreceni lakásnak a kanapéjára is egymással harmonizáló díszpárnák kerültek.

Még több képért kattintson a fotóra!

Itt az ideje, hogy a posztereket képekre cseréld!

A kamaszkorból kilépve a posztereknek már igazán nincs helyük a falon, hacsak nem néhány igazán művészi értékű óriás poszterről van szó. De ezeket is inkább kereteztesd be, és úgy tedd ki a faladra, sokkal felnőttesebben néz majd ki.

Kép forrása: helioeastsolar.info

Vegyél egy szappanadagolót!

És hozzá passzoló fogmosópoharat és fogkefetartót is. Az odáig rendben van, hogy a legtöbb folyékony szappant pumpás adagolóban árulják, de valljuk be, ezek azért nem a legdizájnosabbak. Egy szép szappanadagoló nem nagy kiadás, és általában hozzáillő fogmosópoharat és fogkefetartót is kaphatunk hozzá.

Kép forrása: notonthehighstreet.com

 

Hozzászólások