Az élhető otthon sokszor apróságokon múlik. Így tervezd meg hova kerüljenek a konnektorok!

Ingatlantájoló.hu 2019.01.11 14:52:27

Hosszan sorolhatnánk a listát arról, hogy az emberek mitől tartanak egy otthont élhetőnek, de a konnektorok elhelyezkedése valószínűleg nem sokaknak jutna eszébe. Aki azonban csak egyszer is élt olyan lakásban, ahol a legtöbb konnektor logikátlan helyen volt, valószínűleg a lista elejére helyezné ezt a tényezőt.


 

Tehát akár építkezünk, akár lakást vásárolunk, akár felújítunk fontos, hogy odafigyeljünk a konnektorok elhelyezkedésére, és azok kiosztását ne bízzuk egyedül az építészre vagy a kivitelezőre, hanem gondoljuk végig, hogy számunkra hol a legfontosabb, hogy azok megfelelő mennyiségben álljanak rendelkezésre. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

Praktikus konyha kellő mennyiségű konnektorral Pécsett

Még több képért kattintson a fotóra!

Gondoljuk át, melyik helyiségben, milyen elektronikus eszközöket szeretnénk használni!

A konyha

A legkritikusabb helyiség kétségkívül a konyha, hiszen itt használjuk a legtöbb elektromos eszközt, ráadásul itt okoz a legnagyobb fennakadást, ha egyik konyhai gép akadályozza a másikat. A tervezők a hűtőnek, a sütőnek és a szagelszívónak biztosan terveznek egy-egy dugaljat, de gondoljuk végig, hogy mennyire és hol lesz szükségünk ezeken kívül még. Aki már sokadik otthonába költözik, az pontosan tudja, hogyan használja majd új konyháját, aki most költözik először az lehetőség szerint terveztessen minden előkészítésre alkalmas pult fölé három vagy négy konnektort.

A tervezésnél vegyük számításba azt is, hogy konyhánk elrendezését lehet, hogy hamarabb változtatjuk meg, minthogy újravezetékeznénk, ezért figyeljünk oda, hogy minden falon legyen legalább 2-3 dugalj, hosszabb falak esetén akár két csoportra elosztva.

Szép konyha praktikusan elhelyezett konnektorokkal Sármelléken

Még több képért kattintson a fotóra!

A nappali vagy bármely helyiség, ahol multimédiás eszközök vannak

Másik kritikus hely a nappalinak vagy bármely szobának azon része, ahol nemcsak egy TV, de még esetleg házimozi rendszer, DVD lejátszó, játékkonzol vagy bármilyen más multimédiás egység helyet kap. Érdemes időben eldönteni, hogy ezek az eszközök a szoba melyik oldalára kerülnek majd, és oda terveztetni több konnektort is.

Kép forrása: pinterest.com

A dolgozószoba

A dolgozószobában szintén sok elektromos eszközt használunk, és munka közben különösen fontos, hogy ezek azonnal rendelkezésre álljanak. A legtöbb konnektorra természetesen az íróasztalnál lesz szükségünk, de terveztessünk a helyiség többi falára is, sosem lehet tudni ugyanis, hogy mikor szeretnénk esetleg átrendezni.

A fürdőszoba

A fürdőszoba inkább biztonsági szempontból érdekes. A fürdőszobában az építész fogja megmondani, hogy biztonsági szempontból hova lehet konnektort szerelni, de a szokásos egy konnektor a villanyborotva számára a mosdónál mellett, azért terveztessünk többet, hiszen ma már rengeteg kütyüt használunk itt is. Az elektromos fogkefe töltéséhez akár a fürdőszobaszekrényben is rendszeresíthetünk egyet.

Kép forrása: pinterest.com

A mosógépnél is érdemes inkább 2-3 konnektort rakatni, lehet, hogy később veszünk egy szárítógépet, vagy egy páramentesítőt. Ha szeretünk a kádból TV-t nézni, akkor kérdezzünk rá, hol lehet ezt is és a hozzátartozó konnektort is biztonságosan elhelyezni.

A gyerekszoba

A gyerekszoba szintén biztonsági szempontból fontos, hiszen bár úgyis biztosan veszünk vakdugókat, ha a gyermek abba az életkorba ér, azért jobb félni, mint megijedni. Gondoljuk át itt is, hogy mi hova fog kerülni, de ne csak az elkövetkező 1-2 évben, hanem egészen a gyerek felnőtt koráig, így látni fogjuk, hol mennyi konnektorra lesz szükségünk.

Lépjünk túl a falakon!

Amikor a dugaljak elhelyezésén gondolkozunk, ne csak a falak jussanak eszünkbe. A falakon kívül még számtalan helyre tehetünk konnektort, ami praktikus lehet. Például a konyhai fiókokba, így a konnektorok nem lesznek szem előtt, ami különösen fontos, ha különleges, szép csempénk van, de egyébként is jól jöhet néhány extra dugalj a konyhában.

Mivel a konyha a lakás egyik központi helyisége sokan itt töltik telefonjaikat és egyéb okos eszközeiket, így az egyik fiókot akár töltőállomásnak is kinevezhetjük.

Mivel a konnektorok általában a falba kerülnek, így a konyhaszigetek sokszor kimaradnak. Érdemes a konyhaszigetet is néhány konnektorral felszerelni, ahogyan ebben a VII. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Okos dugaljak

Természetesen a hagyományos konnektorok is használhatóak bármilyen okos kütyü töltésére, de ma már nem árt, ha néhány okos konnektort is elhelyezünk otthonunkban. USB konnektorokkal például simán csak az USB kábellel is tölthetjük telefonunkat, míg a Bluetooth-szal ellátott konnektorokat a telefonunkkal is irányíthatjuk, a wifi-vel ellátott konnektorok pedig rendszeresen információt küldenek telefonunkra a fogyasztásról.

 

Hozzászólások