Fehéret és fát a konyhákba is!

Ingatlantájoló.hu 2019.01.08 14:50:15

A konyha otthonunk azon helyisége, amire muszáj folyamatosan figyelmet fordítanunk, hiszen a konyha a lakás lelke, és szerepe az amerikai konyhás elrendezés népszerűségének köszönhetően különösen felértékelődött. Ha épp lakáseladás előtt állunk, még inkább fontos, hogy odafigyeljünk, hogy néz ki a konyhánk, hiszen a vevők is ezt nézik meg először a hirdetésben.


 

A konyhai trendek persze jönnek-mennek, és vannak, amelyek csak néhány hónapig maradnak velünk, míg vannak, amelyek igazán kiállják az idő próbáját. Tekintve, hogy egy konyhafelújítás mennyire költséges, ez az a helyiség, ahol érdemes időtálló dizájnnal próbálkoznunk. Márpedig ha volt valami, ami az elmúlt években igazán időtálló volt, és minden stílushoz passzolt, az alighanem a fehér és a fa kombinációja volt.

Korábbi cikkeinkben már megnéztük, hogyan használhatjuk a fehéret és a fát a hálószobában és az étkezőben, most lássunk, néhány ötletet a konyhákra is.

A sokoldalú fehér és fa

A fehér-fa kombináció egyik legnagyobb előnye, hogy tényleg bármilyen stílusú konyhában megvalósítható, az anyaghasználattól és attól függően, hogy melyiket milyen arányban használjuk. A közkedvelt hófehér konyhákba a fa egy kis melegséget visz, a magasfényű fehér felületek remekül mutatnak a minimalista konyhákban, míg a kezeletlen fa felületek a rusztikus konyhák elmaradhatatlan kiegészítői.

A kortárs, indusztriális stílusú konyhákba válasszunk fehér téglafalat vagy metrócsempét, a mediterrán konyhákban hangsúlyozzuk inkább a fát. Ennek a Pulai családi háznak a mediterrán konyhájában például egyedül a csempe fehér.

Még több képért kattintson a fotóra!

Figyeljünk a padlóra és a mennyezetre is!

Egy fehér-fa konyhába a megfelelően kezelt fa padló ideális választás lehet, de ne hagyjuk figyelmen kívül a mennyezetet sem.

Fa gerendákkal rendkívül látványos lehet a fehér-fa konyhánk, de akár egy hangsúlyos falat is kiemelhetünk fa burkolattal.

Pasztell vagy élénk színekkel kiegészítve

A fehér-fa kombináció természetesen nem jelenti azt, hogy minden más színt kizárhatunk az enteriőrből. Kisebb kiegészítők egy élénk színből, vagy egy nagyobb művészeti alkotás élénk színekkel mind-mind olyan kiegészítők lehetnek, amelyeket bármikor lecserélhetünk, ahogy a trendek jönnek-mennek, miközben a fa és a fehér időtálló dizájnja még hosszú évekig nem megy majd ki a divatból.

Ennek a VII. kerületi lakásnak a konyhájában például a kék jelenik meg élénk színű kiegészítőként, de izgalmas a fehér alapon fekete mintás csempe is.

Még több képért kattintson a fotóra!

Az élénk színek mellett a pasztellszínek is remekül kiegészíthetik a fehér és a fa kombinációját. Pasztellszínű alsószekrények, fehér felsőszekrényekkel és fa munkalapokkal például ideálisak lehetnek, de lehet pasztellszínű a munkalap vagy például a csempe is.

A pasztellszínek közül különösen jól kiegészíti a fehéret és a fát a szürke vagy a rozsdamentes acél, ahogyan ennek a pécsi családi háznak a konyhájában is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

De a fekete is remek kiegészítő lehet ajtó-, ablakkeretek vagy fogantyúk, csaptelepek, lámpaburák formájában.

Külföldi képek forrása: decoist.com

 

Hozzászólások