Így találd meg az ideális műtermet az alkotáshoz!

Ingatlantájoló.hu 2019.02.10 16:41:40

Annak, aki művészként él, szüksége van megfelelő műteremre az alkotáshoz. Sajnos a műtermeket, műteremlakásokat nem adják olcsón, ezért összeszedtük, milyen szempontokat kell figyelembe venni, az ideális ingatlan kiválasztásához.


 

Lokáció

Akárcsak a lakóingatlanok esetében, a műterem kiválasztásánál is az egyik legfontosabb tényező: a lokáció. Lehet műtermünk a saját lakásunkon, házunkon belül, ha van elég helyünk, de kereshetünk műteremnek egy külön ingatlant, esetleg egy műteremlakást, ahová elköltözhetünk.

Ezen a káptalantóti ingatlanon például egy külön családi ház és egy külön műterem található.

Még több képért kattintson a fotóra!

A művészeknek általában a városi pörgésre vagy éppen ellenkezőleg, a vidéki csendre és elvonulásra van szüksége az ihlethez. A nagyvárosi ingatlanokat sajnos nem kínálják olcsón, egy régi műhely, ipari ingatlan, vagy egy tetőtéri lakás azonban jó választás lehet. Vidéki ingatlanokat azonban már nagyon barátságos áron is találhatunk, különösen, ha az a cél, hogy minél messzebbre vonuljunk a civilizációtól.

Ezt a vágáshutai családi házat például egészen barátságos áron kínálják, de a tetőterében lévő műterem végleges kialakítása már az új tulajdonosra vár.

Még több képért kattintson a fotóra!

Világítás

Bármilyen képző- vagy iparművészeti tevékenységet folytatunk a megfelelő természetes megvilágítás elengedhetetlen, ezért élveznek előnyt a tetőtéri műtermek, de ez nem jelenti azt, hogy máshol nem találhatunk megfelelő ingatlant.

Ennek a műteremlakásnak, mely a Városligeti fasor egyik villájának legfelső emeletén található például hatalmas ablakkal rendelkezik a műterme.

Még több képért kattintson a fotóra!

Méret

Attól függően, hogy milyen művészeti tevékenységet végzünk, fontos tényező a műterem mérete. A legtöbb művészeti ághoz szükséges a kellően tágas tér, különösen, ha egyszerre több munkán is dolgozunk.

Szellőzés

A megfelelő szellőztetési lehetőség minden ingatlan esetében fontos, de ha festékekkel, ragasztókkal dolgozunk még fontosabb, hogy a vegyi anyagokat megfelelően ki tudjuk szellőztetni.

Tisztán tarthatóság

Az alkotáshoz használt eszközök nem olcsóak, ezért fontos, hogy használat után tisztán tudjuk tartani őket. Ezért a műterem kiválasztásánál nem elhanyagolható szempont, hogy olyan ingatlant válasszunk, ahová bevezették a vizet.

Inspiráció

Mindenkinek más kell az inspirációhoz. A nagyvárosi pörgés vagy a vidéki csend mellett inspirációt adhat például a panoráma is.

Kastély műteremmel és panorámával a közeli tóra Tengelicen

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: freshome.com

 

Hozzászólások