Minden, amit a téglafalak festéséről tudni akartál

Ingatlantájoló.hu 2019.05.13 13:53:51

A téglafalak mostanában óriási népszerűségnek örvendenek, legyen szó, akár klinkertégláról, akár rusztikus tégláról. De legalább ennyire népszerűek a fehérre vagy akár feketére festett verziók is. A festésük, azonban nem is annyira egyszerű. Mutatjuk a titkát!


 

Soha ne fess vadiúj téglafalat!

A frissen épült téglafalat nem szabad festeni, ugyanis még porlik, és nem tapad meg rajta jól a festék. Várjunk vele egy hónapot!

Csak tiszta alapra fess!

Ahogy másnál, úgy a téglafalnál is fontos, hogy csak tiszta alapra fessünk. Gondosan távolítsunk el róla minden szennyeződést, amihez a szappanos víz a legjobb. Utána várjuk meg, míg a tégla teljesen megszárad, ez akár egy teljes napot is igénybe vehet. Ha megszáradt, javítsuk az esetleges repedéseket.

A téglafalat úgy is kiemelhetjük, ha a mellette lévő falat festjük, ahogyan ebben az V. kerületi lakásban is látható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Ne spórolj az alapozáson!

Ha valahol, akkor a téglafalnál különösen fontos az alapozás. Lehet kapni kifejezetten téglára való alapozót, ami azért jó, mert tökéletesen kitölti a tégla porózus felületét, így megfelelő tapadást biztosít a festék számára.

Kép forrása: decoist.com

Milyen eszközökkel dolgozz?

Mivel porózus a felület, az alapozót érdemes inkább ecsettel felvinni. Használhatunk hosszú szálú hengert is, de akkor is használnunk kell utána ecsetet, hogy az alapozó mindenhova egyenletesen jusson. A végleges festéknél ugyanígy járjunk el.

Fehérre festett téglafal egy VI. kerületi lakás teraszán

Még több képért kattintson a fotóra!

És végül jöhet a festés!

Ha megfelelően előkészítettük a terepet, és az alapozó festék is megszáradt, jöhet a festés. Bármilyen vízbázisú falfestéket használhatunk, de a magas fényűek téglafalnál általában népszerűbbek. A tégla porózussága miatt, az alapozás ellenére is várhatóan minimum 2 rétegben kell majd felvinnünk a festéket.

 

Hozzászólások