Padló helyett hálót a galériára!

Ingatlantájoló.hu 2019.07.14 15:23:32

A nagy belmagasságot sokan használják ki galéria építésére, egy túl nagy galéria azonban sötétté teheti a szobát, így célszerű a galériát, valami átlátszó anyaggal kibővíteni.


 

Erre a célra egyre népszerűbb megoldás az üvegpadlós galéria, de olyan helyen, ahol nem szempont, hogy a padló stabil legyen, és ahová inkább csak leheverednénk pihenni, jó megoldás a háló is, amit galéria korlátként szintén sokan, már régebb óta alkalmaznak.

A háló remek megoldás lehet azoknak, akik egy extra méretű, többszemélyes függőágyra vágynak, illetve olyan szobákba is plusz pihenőhelyként, ahová eredetileg nem terveztek galéria építést. A gyerekszobákban pedig garantáltan óriási sikert arat.

A hálós pihenőhely fiatalos megjelenést kölcsönöz a szobának, így ideális megoldás azoknak, akik egyetemistáknak vagy rövid távon szeretnék kiadni lakásukat. Ebben a szegedi ingatlanban például 4 lakást alakítottak ki ilyen céllal, az egyik lakás galériája is kapott ilyen hálós kiegészítést.

Még több képért kattintson a fotóra!

Remek lehet olyan helyre is, ahol egy magasabb falat padlótól a plafonig bepolcozunk könyvek számára, így nemcsak könnyebben érjük el a magasabban lévő könyveket, de kényelmes olvasóhelyet is kapunk.

Az is jó ötlet, ha a hálót egy panorámaablak elé feszítjük ki, így a kilátásban is gyönyörködhetünk pihenés közben.

A mai munkahelyek már egyre több figyelmet fordítanak arra, hogy kikapcsolódást vagy a közös munkát szolgáló kényelmes közösségi tér is legyen az irodában. Egy ilyen hálós közösségi teret alkottak ebben az irodában is.

És természetesen nem muszáj vízszintesen vagy függőlegesen korlátként kifeszíteni, követheti egy ferde fal vonalát is, remek mászókát biztosítva így a gyerekeknek.

Ennek az V. kerületi lakásnak a gerendái közé is el tudnánk képzelni egy ilyen hálós megoldást.

Még több képért kattintson a fotóra!

Külföldi képek forrása: homedit.com

 

Hozzászólások